Politica 11 Mai 2016 14:45
Primarul Sectorului 3, Robert Negoita, este audiat, miercuri, la sediul DNA, in calitate de martor, in dosarul in care este cercetat presedintele PSD, Liviu Dragnea, si fosta sa sotie, Bombonica Prodana.

"O cunosc pe doamna Dragnea. Nu am avut niciun fel de discutii profesionale sau politice, o cunosc doar in calitate de sotie a domnului Dragnea. Nu stiu despre ce e vorba. Am fost citat ca martor", a declarat Robert Negoita la intrarea in sediul DNA.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a pus sub invinuire de procurorii anticoruptie in luna aprilie pentru instigare la abuz in serviciu si instigare la fals intelectual, ambele in forma continuata.

Potrivit procurorilor "in perioada iulie 2006 - decembrie 2012, suspectul Dragnea Nicolae Liviu, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Teleorman, respectiv de presedinte al organizatiei judetene a unui partid politic, cu intentie, a determinat-o pe inculpata Alesu Floarea, la acea vreme director executiv al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Teleorman sa isi incalce atributiile de serviciu prin mentinerea in functie si implicit plata drepturilor salariale pentru doua angajate ale aceleiasi institutii".

"In realitate cele doua persoane si-au desfasurat activitatea la sediul organizatiei judetene Teleorman a partidului politic al carui presedinte era suspectul Dragnea Nicolae Liviu, aspect cunoscut de acesta din urma" mai precizeaza DNA.

Potrivit DNA, "aceasta conduita infractionala a fost de natura sa aduca persoanelor respective avantaje patrimoniale necuvenite, respectiv plata drepturilor salariale in cuantum total de 91.362 lei precum si operarea in carnetul de munca a vechimii in munca corespunzatoare".
In acelasi dosar este cercetata si fosta sotie a lui Liviu Dragnea, Bombonica Prodana, fiind acuzata de abuz in serviciu, fapta pe care ar fi comis-o in perioada in care ocupa functia de sef serviciu Secretariat din cadrul Directiei de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Teleorman
Alaturi de Bombonica Prodana mai sunt cercetati Floarea Alesu, la data faptelor director general al Directiei de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Teleorman si Jenica Dumitru, sef Serviciu Resurse Umane, Juridic si Contencios. Procurorii ii acuza pe cei doi de abuz in serviciu si instigare la fals intelectual.

Citeste si:
Percheziții DNA la Ministerul Finanțelor. Biroul unui șef din...
Percheziții DNA la Ministerul...

In acelasi dosar au mai fost pusi sub urmarire penala Claudiu Balaban si Remus Boboc, amandoi sefi de servicii, la data comiterii faptelor, in cadrul Directiei de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Teleorman.

“ In perioada iulie 2006 – 2013, inculpatele Alesu Floarea si Dumitru Jenica, cu incalcarea atributiilor de serviciu, au dispus in mod ilegal mentinerea in functii si implicit plata drepturilor salariale pentru un numar de patru angajati din cadrul Directiei de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Teleorman”, in conditiile in care acestia nu au prestat vreo activitate si nu s-au prezentat la serviciu, a explicat DNA.

Pentru ca salariile celor patru persoane sa fie justificate, Floarea Alesu si Jenica Dumitru Jenica i-ar fi determinat pe doi dintre subordonatii lor sa falsifice documente, precizeaza MEDIAFAX.

Citeste si:
Guvernul îngheață salariile și blochează angajările în sistemul...
Guvernul îngheață salariile...

“In perioadele 3 martie - 1 august 2008 si 3 iulie 2009 – 1 august 2010, suspecta Prodana Bombonica, in calitate de coordonator al Complexului de servicii destinate copilului si familiei si in calitate de sef Serviciu secretariat din cadrul DGASPC Teleorman, prin incalcarea cu stiinta atributiilor de serviciu, desi a cunoscut faptul ca doua subordonate, incadrate in functia de referent la institutiile pe care le conducea, nu s-au prezentat la serviciu si nu au respectat prevederile contractului individual de munca si fisa postului, nu a intreprins niciun demers de sanctionare a persoanelor respective”, arata DNA intr-un comunicat de presa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.