Politica 10 Mai 2016 11:15
Birourile permenente ale Parlamentului au decis convocarea plenului reunit, marti, la ora 10:00, pentru alegerea presedintelui-director general al TVR, dupa ce Irina Radu a primit avizul comisiilor reunite de cultura, chiar daca nu a fost sustinuta de CA al TVR, motiv pentru care PNL va absenta.

"La ora 10:00 incepe plenul reunit, cu un singur punct pe ordinea de zi, alegerea presedintelui-director general al TVR. (...) Dupa, liderii de grupurilor parlamentare vor stabili pe baza ordinii de zi aprobate saptamana trecuta daca se va face sedinta Camerei si vor fi numai respingeri dupa sedinta de plen reunit", a declarat secretarul Camerei Deputatilor Niculae Mircovici, la finalul sedintei Birourilor Permanente reunite.

Intrebat daca PNL si-a anuntat intentia de a participa la vot, Mircovici a afirmat ca nu. Liberalii au contestat legalitatea raportului comisiilor de cultura, afirmand ca "se pare ca va trebui sa ne straduim sa avem cvorum".

"Nu, doar nu au fost de acord si au considerat ca raportul comisiilor de cultura a fost facut ilegal si au spus ca nu a fost semnat si de secretarul de la Senat. Nu au facut nicio precizare in legatura cu participarea in mod oficial. Pe surse, se pare ca va trebui sa ne straduim sa avem cvorum", a raspuns Mircovici.

Surse din PNL au declarat pentru MEDIAFAX ca liberalii ar urma sa absenteze de la sedinta plenului reunit pentru validarea presedintelui-director general al TVR, Irina Radu.

Comsiile de cultura ale Parlamentului au dat, luni, aviz negativ Monicai Ghiurco, propunerea CA pentru functia de presedintelui-director general al TVR, si s-au pronuntat in favoarea Irinei Radu, chiar daca aceasta nu a fost sustinuta de CA TVR.

Propunerea pentru audirea Irinei Radu in comisiile reunite de marti a fost facuta de PSD. In semn de protest PNL a parasit sedinta comisiilor reunite de cultura, relateaza MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.