Politica 9 Mai 2016 17:00
Premierul Dacian Ciolos a convenit, impreuna cu presedintele Klaus Iohannis, sa preia conducerea interimara a Ministerului Sanatatii, informeaza Guvernul.

"Prim-ministrul Dacian Ciolos a convenit, impreuna cu presedintele Klaus Iohannis, sa preia conducerea interimara a Ministerului Sanatatii pentru a coordona direct si a asigura continuitatea masurilor necesare in sectorul de sanatate", se arata intr-un comunicat de presa al Guvernului, citat de MEDIAFAX.

Potrivit sursei citate, luni a avut loc o prima reuniune a grupului de lucru al premierului pentru elaborarea Planului tactic din sistemul de sanatate, la discutii participand secretarii de stat ai Ministerului Sanatatii, reprezentanti ai Cancelariei si coordonatori ai principalelor institutii de cercetare din sanatate, profesori, coordonatori ai ONG-urilor de profil, experti si consultanti din sectorul medical.

"Grupul va contribui, printr-un mecanism ad hoc de consultare, la elaborarea masurilor pe termen scurt si mediu pentru cresterea sigurantei in sectorul medical si a unor masuri strategice de reforma. Pe termen scurt, va fi abordata problema infectiilor intraspitalicesti si se va analiza abordarea administrativa actuala, in vederea realizarii modificarilor necesare (ordine de ministru, HG, modificari legislative) pentru un mai bun control profilactic al domeniului. Pe termen mediu, pornind de la documentele de analiza si strategiile de sistem deja elaborate, grupul va contribui la constituirea unui cadru de reforma reala in sectorul de sanatate", se mai precizeaza in comunicat.

Retail jobs

Propunerile se vor centraliza la nivelul Cancelariei premierului pana la inceputul lunii iunie. Urmatoarea intalnire a grupului va avea loc in cursul zilei de joi, 12 mai. "Toti cei prezenti la aceasta prima reuniune au sustinut ca este momentul pentru a aduce in dezbatere publica situatia reala a sectorului medical si de a cauta solutii la probleme neglijate de ani de zile, care au agravat si subminat increderea in capacitatea sistemului medical de a pune pacientul pe primul loc", mai informeaza Executivul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.