Politica 7 Mai 2016 12:20
Consilierii alesilor angajati cu contracte civile pot deveni functionari publici parlamentari daca solicita acest lucru si daca au o vechime de cel putin 5 ani in functia respectiva, potrivit unui proiect de lege al UNPR depus la Senat.
Pot ocupa o functie publica parlamentara, cu indeplinirea conditiilor prevazute de legea privind statutul functionarului public, si persoanele care ocupa functia de consilier contractual daca indeplinesc conditiile de vechime in respectiva functie de minim 5 ani, se arata in initiativa semnata de mai multi deputati UNPR. ''In dorinta de profesionalizare a corpului functionarilor publici parlamentari se impune completarea prezentei legi prin introducerea unui nou articol care sa faca referire la ocuparea functiei publice parlamentare de catre consilierii - care reprezinta cel mai mare grad profesional - angajati cu contracte civile prin dovedirea valorii lor profesionale prin vechimea acumulata de minim 5 ani in structurile Parlamentului'', argumenteaza initiatorii.

Statutul de functionar public parlamentar implica mai multe drepturi si beneficii, printre care stabilitatea pe post. La sfarsitul lui iunie 2015 deputatii au adoptat proiectul de lege pentru modificarea si completarea Legii nr. 7/2006 privind statutul functionarului public parlamentar prin care este reintrodusa pensia de serviciu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.