Politica 5 Mai 2016 13:16
Presedintele CCR, Augustin Zegrean, a declarat, joi, ca sunt peste 14.000 de legi care nu au fost puse in acord cu deciziile CCR, afirmand ca Parlamentul nu a facut nimic, pana in prezent, nici in privinta ''ordonantei Dragnea''.

''Sa luam o bata sa ii batem cu bata. Altfel ce putem face? Noi tinem o evidenta pe site-ul Curtii, unde toata lumea poate sa vada care legi au fost declarate neconstitutionale, ce s-a intamplat cu ele. In principal este vorba despre o ordonanta (OUG-n.r.) 55. Am spus faceti ceva. Nu au facut nimic nici pana in ziua de astazi'', a afirmat Zegrean, intrebat ce este de facut cu legile care au fost declarate neconstitutionale de CCR.

El a precizat ca sunt peste 14.000 de legi in vigoare care nu au fost puse in acord cu deciziile CCR.

''Noianul acesta de legi (necorelate cu deciziile CCR-n.r.), peste 14.000 de legi in vigoare, greu sa mai fie corelate. Ar trebui sa o luam de la captat. Sa le stergem sa facem altele'', a conchis Zegrean.

Ordonanta 55 a fost emisa inaintea alegerilor prezidentiale din 2014 si prevedea ca, pe o perioada de 45 de zile, alesii locali pot opta sa treaca la alt partid fara sa-si piarda mandatele, scrie MEDIAFAX.

Potrivit unui raport Expert Forum, publicat in ianuarie 2015, peste 5.000 de alesi locali, intre care 552 de primari, au migrat la alte partide dupa adoptarea OUG 55/2014, marele castigator fiind PSD, catre care s-au indreptat 79 la suta dintre primarii care au migrat, iar marii perdanti, PNL si PDL.

Ulterior, OUG 55/2014 a fost declarata neconstitutionala, dupa ce a fost atacata la Curtea Constitutionala (CC) de PNL si PDL.

Camera Deputatilor a decis, in februarie 2015, respingerea Ordonantei 55/2014 care permitea migratia alesilor locali, declarata neconstitutionala, adoptand insa un amendament criticat de PNL care arata ca primarii, consilierii care au trecut la alt partid pe baza ordonantei nu-si vor pierde mandatele.

Senatul este for decizional.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.