Politica 4 Mai 2016 12:34
Procurorii anticoruptie au anuntat ca au pus sechestru pe mai multe cladiri si terenuri situate in Bucuresti, Ilfov si Giurgiu, care apartin lui Gabriel Oprea, Nicolae Gheorghe si Gabriel- Nicolae Pavel, toti cercetati in legatura cu achiztii ilegale facute de DIPI.

"Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie au instituit masura sechestrului asigurator, asupra mai multor cladiri si terenuri situate in municipiul Bucuresti, respectiv judetul Ilfov si Giurgiu ce apartin inculpatilor Oprea Gabriel, Nicolae Gheorghe si Pavel Gabriel-Nicolae, pana la concurenta sumei de 410.000 lei", arata DNA intr-un comunicat de presa.

Fostul ministru al Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a fost chemat, miercuri, la sediul Directiei Nationale Anticoruptie pentru a fi instiintat de masura sechestrului asiguratoriu dispusa in dosarul in care este acuzat de abuz in serviciu in legatura cu achizitionarea unei masini din bugetul DIPI.

Procurorii sustin ca “la data de 13 iulie 2015, Gabriel Oprea, in calitate de ministru de Interne si ordonator de credite, cu ajutorul suspectilor Nicolae Gheorghe, secretar de stat in cadrul Departamentului de Informatii si Protectie Interna si Pavel Gabriel-Nicolae, sef al serviciului juridic, a dispus suplimentarea cu suma de 410.000 lei a fondurilor pentru cheltuieli operative ale acestei structuri de politie si a aprobat achizitia unui autoturism Audi A8 in scopul declarat al asigurarii protectiei demnitarilor”, potrivit MEDIAFAX.

Retail jobs

DNA precizeaza ca in perioada 21 august – octombrie 2015, ministrul de Interne a beneficiat de folosinta exclusiva a autoturismului Audi A8. Conform Directiei Nationale Anticoruptie, achizitionarea autoturismului s-a facut cu incalcarea prevederilor legale care limiteaza astfel de investitii din fondurile operative ale Ministerului Afacerilor Interne, strict la situatii legate de folosirea lor in activitati de urmarire penala a infractiunilor de coruptie.

Ca urmare a incalcarii atributiilor de serviciu, bugetul de stat a fost prejudiciat cu suma de 410.000 lei, mai sustin procurorii. In acelasi dosar sunt cercetati Nicolae Gheorghe, la data faptelor sef al Departamentului de Informatii si Protectie Interna (D.I.P.I.), sub acuzatii de complicitate la abuz in serviciu si deturnare de fonduri si Gabriel Nicolae Pavel, la data faptei sef al Serviciului Juridic din cadrul (D.I.P.I.), sub acuzatii de complicitate la abuz in serviciu.

Citeste si:
Rectorul Politehnicii din București și-a primit sentința. Mihnea...
Rectorul Politehnicii din...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.