Politica 4 Mai 2016 10:53
Fostul ministru al Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a fost chemat de procurori la sediul DNA pentru a i se aduce la cunostinta sechestrul pus pe bunurile sale, pentru recuperarea prejudiciului din dosarul in care este acuzat de abuz in serviciu.

Fostul ministru al Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a fost chemat, miercuri, la sediul Directiei Nationale Anticoruptie pentru a fi instiintat de masura sechestrului asiguratoriu dispusa in dosarul in care este acuzat de abuz in serviciu in legatura cu achizitionarea unei masini din bugetul DIPI.

Procurorii sustin ca “la data de 13 iulie 2015, Gabriel Oprea, in calitate de ministru de Interne si ordonator de credite, cu ajutorul suspectilor Nicolae Gheorghe, secretar de stat in cadrul Departamentului de Informatii si Protectie Interna si Pavel Gabriel-Nicolae, sef al serviciului juridic, a dispus suplimentarea cu suma de 410.000 lei a fondurilor pentru cheltuieli operative ale acestei structuri de politie si a aprobat achizitia unui autoturism Audi A8 in scopul declarat al asigurarii protectiei demnitarilor”.

DNA precizeaza ca in perioada 21 august – octombrie 2015, ministrul de Interne a beneficiat de folosinta exclusiva a autoturismului Audi A8.

Conform Directiei Nationale Anticoruptie, achizitionarea autoturismului s-a facut cu incalcarea prevederilor legale care limiteaza astfel de investitii din fondurile operative ale Ministerului Afacerilor Interne, strict la situatii legate de folosirea lor in activitati de urmarire penala a infractiunilor de coruptie.

Ca urmare a incalcarii atributiilor de serviciu, bugetul de stat a fost prejudiciat cu suma de 410.000 lei, mai sustin procurorii, precizeaza MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.