Politica 4 Mai 2016 10:14
Premierul Dacian Ciolos a cerut marti conducerii Camerei Deputatilor adoptarea urgenta a pachetului de legi privind achizitiile publice, precizand ca Romania risca declansarea procedurii de infringement in cazul in care depaseste termenul impus, insa deputatii au amanat, din nou, o decizie.

"Camera Deputatilor, in calitate de Camera decizionala, urmeaza ca in cadrul sedintei consacrate votului final din data de 04.05.2016, sa voteze o serie de proiecte legislative ce se constituie in prioritati legislative importante ale Guvernului, respectiv cele patru proiecte de legi aferente pachetului legislativ care transpune noile directive europene in domeniul achizitiilor publice, proiecte pentru care de altfel v-am solicitat sprijinul pentru urgentarea adoptarii acestora", sustine premierul Dacian Ciolos in adresa inaintata Biroului Permanent al Camerei Deputatilor.

Ciolos a subliniat, in adresa inaintata BP, riscurile cu care se poate confrunta Romania, in relatia cu Comisia Europeana, tinand cont de depasirea termenului limita impus pentru procesul de transpunere a Directivelor, „element ce este de natura sa duca la initierea procedurii de infringement din partea CE”.

Premierul a invocat si „ importanta si urgenta” adoptarii proiectului de lege pentru aprobarea OUG nr. 109/2011 privind guvernanta corporativa a intreprinderilor publice, in forma amendata de comisiile de specialitate ale Camerei Deputatilor.

Ciolos a transmis BP intentia sa de a participa, „impreuna cu toti membrii Guvernului”, la sedinta Camerei Deputatilor consacrata votului final din 04.05.2016.

Secretarul PSD al Camerei Deputatilor, Marcel Ciolacu, a precizat, insa, la finalul sedintei BP, ca miercuri nu va fi programat vot final, scrie MEDIAFAX.

„Maine nu este vot final. La solicitarea Comitetului liderilor s-a hotarat ca maine sa nu fie vot final. Maine avem sedinta comuna a Camerei Deputatior si Senatului, dar s-a hotarat sa nu fie vot final”, a declarat Marcel Ciolacu.

Este a treia oara cand deputatii amana votul asupra pachetului de legi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.