Politica 4 Mai 2016 08:50
Fostul deputat PNL Petre Roman a cerut, marti, BP al Camerei Deputatilor sa ia act de reluarea mandatului sau, dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a decis anularea raportului ANI privind incompatibilitatea sa, insa cererea va fi arhivata in conditiile in care hotararea CAB nu este definitiva.

Fostul deputat PNL Petre Roman a trimis Biroului permanent al Camerei Deputatilor o scrisoare prin care solicita ca acesta sa faca demersurile necesare pentru introducere pe ordinea de zi, a urmatoarei sedinte de plen, a unui punct de vedere prin care sa se ia act de reluarea mandatului sau de deputat, scrie MEDIAFAX.

Roman invoca sentinta data de Curtea de Apel Bucuresti, la data de 22.04.2016, prin care instanta a admis contestatia sa si a anulat raportul de evaluare emis de ANI.

Fostul deputat solicita si introducerea pe ordinea de zi a sedinte de plen a unui proiect de hotarare prin care se anuleaza hotararea privind vacantarea locului sau de deputat.

Biroul Permanent a transmis Comisiei juridice scrisoarea fostului deputat Petre Roman, spre arhivare, in absenta unei decizii definitive a Curtii de Apel, a declarat secretarul PSD al Camerei Deputatilor Marcel Ciolacu.

Petre Roman a castigat procesul cu ANI, prin care cere anularea raportului de incompatibilitate, in urma caruia si-a pierdut functia de deputat, hotararea nefiind definitiva.

Curtea de Apel Bucuresti a decis anularea raportului Agentiei Nationale de Intergritate (ANI), potrivit caruia Petre Roman s-ar fi aflat in incompatibilitate, din data de 20 decembrie 2012, intrucat detinea, simultan, functia de deputat si calitatea de persoana fizica autorizata - Roman V. Petre Persoana Fizica Autorizata.

Hotararea Curtii de Apel poate fi atacata la Inalta Curte de Casatie si Justitie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.