Dosarul de candidatura la functia de primar al municipiului Craiova al fostului deputat PDL Gelu Visan a fost respins de Biroul Electoral de Circumscriptie, intrucat pe lista ar fi aparut semnaturi ale unor persoane care nu sunt din oras, dar Visan poate contesta decizia.

Din cele aproximativ 3.000 de semnaturi depuse la dosarul lui Gelu Visan, numai 1.543 apartin unor alegatori din Craiova, iar listele sunt completate corect, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Celelalte adrese mentionate fie sunt localitati din judetul Dolj (Filiasi, Amarasti, Ghidici, Celaru, Sadova, Seaca de Padure, Listeava, Bistret, Farcas, Valea Stanciului), fie au indicate doar strada si numarul, eventual apartament, nefiind indicata localitatea in care domiciliaza”, se arata in hotararea Biroului Electoral Craiova privind respingerea candidaturii lui Gelu Visan.

Visan poate contesta decizia Biroului Electoral la Judecatoria Craiova in termen de 48 de ore de la afisarea acesteia.

Fostul deputat si-a inscris candidatura la Primarie, din partea Partidului Miscarea Populara, marti, cu putin timp inainte de miezul noptii, termenul limita de depunere a dosarelor, nemaiavand timp sa faca eventuale corectii.

Pentru Primaria Craiova candideaza Lia Olguta Vasilescu, din partea PSD, fostul fotbalist Pavel Badea din partea PNL, Mircea Nastase din partea ALDE, deputatul Florentin Gust, din partea Partidului Social Romanesc (PSRo). Doi fosti membri ai PNL s-au inscris si ei in competitia electorala. Este vorba de Horatiu Buzatu, care a infiintat primul partid local – Miscarea Liberala - si Dan Cherciu, fost consilier local, care candideaza sustinut de partidele M10 si PNTCD. Arthur Andritoi, fost jurnalist, este un alt pretendent al functiei de primar al Craiovei. Are doar 30 de ani si candideaza independent, dar sustinut de Partidul National Democrat. In cursa se mai afla si consilierul local Ion Pana si Constantin Miereanu, pensionar, fost angajat al Serviciului Disciplina in Constructii al Primariei Craiova.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.