Presedintele Klaus Iohannis a semnat miercuri decretul de numire a lui Cristian Ghinea in functia de ministru al Fondurilor Europene.

"Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 27 aprilie a.c., decretul prin care ia act de demisia din functia de Ministru al Fondurilor Europene a doamnei Carmen Aura Raducu. De asemenea, Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a semnat decretul pentru numirea domnului Cristian Ghinea in functia de Ministru al Fondurilor Europene", informeaza Administratia Prezidentiala, printr-un comunicat de presa.

Ceremonia de depunere a juramantului de catre noul ministru al Fondurilor Europene va avea loc la ora 17.30, la Palatul Cotroceni.

Ghinea era consilier de stat pentru afaceri europene, la cancelaria pemierului, precizeaza MEDIAFAX.

Este licentiat al Scolii Nationale de Studii Politice si Administrative din Bucuresti si masterand al universitatii London School of Economics, iar printre domeniile sale de expertiza se numara structura institutionala a UE, democratizarea, studiile media, transparenta decizionala.

Aura Raducu a demisionat, saptamana trecuta, la solicitarea premierului Dacian Ciolos, care s-a declarat nemultumit de activitatea acesteia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.