Primarul orasului Nadlac, judetul Arad, Vasile Ciceac (PNL), retinut dupa perchezitiile care au avut loc luni la institutia pe care o conduce, fiind acuzat de abuz in serviciu, taiere ilegala de arbori si furt de material lemnos, a fost pus sub control judiciar pe o perioada de 60 de zile.

Primarul Vasile Ciceac a fost dus, marti, din arestul Politiei la Judecatoria Arad, cu propunere de arestare preventiva pentru 60 de zile, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Instanta a respins propunerea de arestare preventiva si dispune luarea masurii preventive a controlului judiciar fata de inculpat pentru o perioada de 60 de zile incepand cu data de 26 aprile 2016 pana la 24 iunie 2016 inclusiv", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, purtatorul de cuvant al Judecatoriei Arad, judecatorul Horia Surtea.

Masura nu este defintiva si poate fi contestata de catre procurii Parchetului de pe langa Judecatoria Arad, care instrumenteaza cazul.

Luni, politistii aradeni au facut perchezitii la Primaria Nadlac intr-un caz in care primarul orasului, Vasile Ciceac (PNL), este cercetat dupa ce ar fi instigat, in perioada septembrie 2015 - martie 2016, la taierea ilegala a 82 de copaci cu un volum de 170 metri cubi dintr-un parc de pe raza localitatii Nadlac, cauzand un prejciu de peste 61.000 lei.

In urma audierilor, edilul a fost retinut, fiind acuzat de abuz in serviciu, taiere ilegala de arbori si furt de material lemnos.

Vasile Ciceac este primar al orasului Nadlac de mai multe mandate, dar nu va mai candida la alegerile locale din 5 iunie 2016. Cu toate ca initial a fost desemnat drept candidat de catre Comitetul Executiv Judetean al PNL si urma sa intre in cursa pentru un nou mandat, Vasile Ciceac a anuntat, pe 15 martie, ca se retrage din cursa. Primarul Vasile Ciceac declara, atunci, ca se retrage din cursa pentru un nou mandat din motive de natura personala, fara a face alte precizari. Cu toate acestea, Ciceac se afla pe lista cu candidatii pentru Consiliul Judetean depusa, luni, de catre PNL la Biroul Electoral Judetean Arad.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.