PNL a cerut, vineri, demisia presedintelui PSD, Liviu Dragnea, in urma deciziei definitive a ICCJ, afirmand ca mentinerea acestuia in functie induce in spatiul public ideea ca infractorii pot conduce institutii democratice de forta cum sunt partidele politice.

"PNL solicita demisia presedintelui PSD, Liviu Dragnea, in urma unei decizii definitive data de o instanta din Romania. Mentinerea in functie a domnului Dragnea induce in intreg spatiul public ideea ca, in Romania, infractorii pot conduce institutii de forta, precum sunt partidele politice", a declarat purtatorul de cuvant al PNL Bucuresti, Cezar Preda, potrivit MEDIAFAX.

PNL considera ca fiecare minut in care Liviu Dragnea ramane la conducerea PSD "creeaza in intreaga Europa si in lumea democratica certitudinea ca, in Romania, democratia este in regres. Nu este o solutie care vizeaza persoana domnului Dragnea, ci functia pe care domnia sa o ocupa. In opinia PNL aceasta incompatibilitate trebuie sa inceteze imediat", a mai spus liberalul.

Preda a subliniat ca morala si legea trebuie sa se "imbine" cu demnitatea de parlamentar, intrebat daca liderul PSD ar trebui sa isi dea demisia si din Camera Deputatilor. "Dorinta noastra este de a nu compromite pluripartidismul din Romania", a conchis Cezar Preda.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu suspendare, adica dublu decat in prima instanta, in dosarul Referendumului, decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie fiind una definitiva.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.