Premierul Dacian Ciolos s-a intalnit, joi, la Palatul Victoria, cu presedintele Ucrainei, Petro Porosenko, in marja reuniunii fiind semnate acordul bilateral privind cooperarea in domeniul transporturilor militare, precum si Acordul vizand patrularea in comun la frontiera romano-ucraineana.

Noul guvern de la Kiev reprezinta o noua sansa pentru accelerarea reformelor interne si stabilizarea Ucrainei, a spus premierul Dacian Ciolos, in timpul dejunului de lucru pe care l-a avut, joi, cu presedintele Ucrainei, Petro Porosenko, aflat in vizita oficiala in Romania, scrie MEDIAFAX.

"In cadrul discutiilor au fost trecute in revista stadiul actual al relatiilor bilaterale, situatia politica si de securitate a Ucrainei, precum si relatia acesteia cu Uniunea Europeana. Premierul roman a aratat ca formarea noului guvern de la Kiev reprezinta o noua sansa pentru accelerarea reformelor interne si stabilizarea statului vecin. Totodata, premierul Dacian Ciolos l-a asigurat pe presedintele Porosenko de sprijinul Romaniei, bilateral si la nivel european, in planul reformelor si al implementarii angajamentelor europene", informeaza Guvernul, printr-un comunicat.

Potrivit sursei citate, presedintele Porosenko a prezentat situatia din Ucraina si a dat asigurari privind angajamentul noului guvern de la Kiev de a lua masurile necesare pentru stabilizarea situatiei politice si pentru continuarea reformelor.

"In acest sens, (presedintele Ucrainei-n.r.) a informat cu privire la principalele masuri care urmeaza a fi luate in viitorul imediat si a multumit pentru sprijinul constant acordat de Romania", se spune in comunicat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.