Copresedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, a declarat pentru MEDIAFAX ca greselile consecutive care au fost facute in desemnarea candidatilor pun PNL intr-o lumina care este penibila si ca, in mod normal, conducerea partidului ar trebui sa se retraga.

"Situatia este dramatica pentru PNL, pentru ca este evident ca actuala conducere nu are capacitatea necesara de analiza si experienta politica pentru a lua solutiile corecte pentru partid. Nici macar nu e vorba de solutiile optime, ci solutiile corecte. Greselile consecutive care au fost facute in desemnarea candidatilor pun PNL intr-o lumina care este penibila. Stau si ma intreb, insa, cat timp va mai trebuie sa treaca pentru ca actualii copresedinti ai partidului sa fie obligati sa deconteze erorile pe care le-au facut in ultima perioada, erori grave care au dus la o erodare a partidului si la o pierdere de incredere care este reflectata in sondaje", a declarat Calin Popescu Tariceanu pentru MEDIAFAX, dupa retragerea lui Marian Munteanu, al treilea candidat anuntat de PNL pentru Primaria Capitalei.

El a mai spus ca, in mod normal, conducerea unui partid dupa astfel de greseli, ar trebui sa se retraga, pentru ca altfel risca sa fie sanctionata de membrii conducerii.

"Nu stiu daca membrii conducerii au curaj sa faca asa ceva in PNL. Am mari indoieli ca exista responsabilitate suficienta pentru a lua o decizie radicala. Este evident ca conducerea nu poate sa fie absolvita de asemenea greseli care pun partidul intr-o situatie de acest gen", a conchis Tariceanu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.