Presedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, a declarat, miercuri, ca i-a transmis lui Marian Munteanu ca singura cale de iesire a PNL din aceasta "inclestare" este "un gest de inalta tinuta omeneasca si boiereasca" din partea acestuia.

"Nu imi este deloc usor sa vorbesc dupa Marian Munteanu pe care il cunosc din Piata Universitatii si care a facut un gest cum rareori se intampla printre noi, noi romanasii. (..) Am pierdut un primar si am castigat un membru de valoare al PNL", a declarat presedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus.

Seniorul liberal a afirmat ca a purtat o discutie cu Marian Munteanu si i-a spus acestuia ca liberalii nu au niciun motiv sa ii ceara retragerea candidaturii, ci numai "un gest de inalta tinuta omeneasca si boiereasca" din partea acestuia ar putea scoate PNL din "aceasta inclestare".

"Eu nu inteleg atata ostilitate impotriva unui om despre care, dupa ce l-am cunoscut in Piata Universitatii, nu mai stiam nici de bine, nici de rau, despre el", a mai spus Mircea Ionescu Quintus.

Seniorul a mai spus ca acuzatiile care i se aduc lui Marian Munteanu legate de o posibila colaborare a acestuia cu Securitatea nu reprezentau un temei, reamintind ca la randul sau timp de doi ani s-a luptat cu acuzatii similare.

"Noi nu aveam un motiv sa-i fi retras noi candidatura. Chestia cu Securitatea ... eu m-am luptat doi ani sa imi mai spal putin din orbaz pentru ca atat se mai poate spala dupa ce ai ajuns in gura oamenilor", a mai spus Quintus.

Seniorul l-a felicitat pe Munteanu pentru gestul sau, care s-a „alaturat intr-un fel, dar nu din aceleasi motive, gestului lui Ludovic Orban” de a se retrage din cursa electorala, precizeaza MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.