Presedintele Consiliului Judetean Mures, Ciprian Minodor Dobre, a fost pus sub invinuire de procurorii anticoruptie pentru luare de mita, spalare de bani si folosirea influentei in scopul obtinerii de foloase necuvenite, fapte pe care le-ar fi comis cand ocupa functia de prefect al judetului.

"In perioada 30.11.2006 – 27.09.2007, Consiliului Local al municipiul Tirgu Mures a emis un numar de 5 hotarari care vizau, in esenta, concesiuni de terenuri, aprobarea pretului de achizitie al unui teren situat in municipiul Tirgu Mures, aprobarea unui studiu de fezabilitate, toate fiind aprobate pentru a sprijini interesele unui om de afaceri", anunta procurorii intr-un comunicat de presa.

In acest context, in anul 2008, Ciprian Minodor Dobre, in calitate de prefect, avand obligatia de a verifica hotararile consiliului, a primit de la omul de afaceri respectiv suma de 120.000 lei, intr-un cont personal deschis pentru astfel de “incasari”, explica DNA.

Potrivit procurorilor, din suma incasata a retras in numerar 23.389 lei, iar o transa de 40.000 lei a fost directionata catre o asociatie care avea sediul la aceeasi adresa unde functionau firmele controlate de omul de afaceri.

In declaratia de avere din anul 2009, Ciprian Minodor Dobre a mentionat ca suma de 120.000 de lei a fost primita cu titlu de donatie, in conditiile in care acest aspect trebuia mentionat intr-un act separat, relateaza MEDIAFAX.

"Incepand cu anul 2008, suspectul Dobre Ciprian Minodor, in calitate de prefect si presedinte al organizatiei judetene a unei formatiuni politice, si- a folosit influenta si autoritatea conferite de functiile publice si politice detinute, in vederea obtinerii de sume de bani pentru a fi folosite atat in interes personal cat si in vederea finantarii campaniilor electorale", mai precizeaza DNA.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.