Traian Basescu a declarat ca il tine minte pe Marian Munteanu ca exponent al Pietei Universitatii, insa acesta a avut o evolutie cu abordari nationaliste, "usor aplecate si catre doctrina legionara", afirmand ca promovarea unor candidati "de tipul Munteanu" arata riscul escaladarii nationalismului.

„Eu il tin minte pe Marian Munteanu ca un exponent al Pietei Universitatii. La vremea cand el era pe toate ecranele, eu eram la Constanta si atunci, cel putin, vazut de la distanta, impresia a fost ca aveam in fata un lider al studentilor care era impotriva sistemului comunist. Asta este poza pe care eu o am de la inceputul anilor 1990, cand, repet, nu eram in Bucuresti, nu traiam viata de zi cu zi a bucuresenilor, ci eram la Constanta”, a declarat fostul presedinte Traian Basescu, la Romania TV.

Traian Basescu a afirmat ca, ulterior, Marian Munteanu a avut „o evolutie interesanta”, cu abordari nationaliste, "usor aplecate spre doctrina legionara".

„Pe urma, a avut o evolutie interesanta, nu as spune condamnabila, cu abordari relativ nationaliste, atat cat l-am urmatit eu (…), dar abordari nationaliste, usor aplecate si catre doctrina legionara. Aici il pozitionez eu pe Marian Munteanu”, a mai spus Traian Basescu, afirmand ca trebuie discutat daca Munteanu crede sincer in abordarile de tip legionar.

Intrebat daca Marian Munteanu ar putea fi un bun primar general, Traian Basescu a afirmat ca aceasta functie este „extrem de grea”, scrie MEDIAFAX.

In context, Traian Basescu a sustinut ca exista riscul unei escaladari a partidelor nationaliste, afirmand in Romania s-a ajuns la candidati de „tipul Marian Munteanu” din cauza „realitatilor clasei politice existente" si "a exagerarilor unei decizii de a curata clasa politica”, in mod "abuziv", ceea ce ar putea face ca populatia sa nu mai aiba alt orizont in afara nationalismului.

Fostul presedinte a mai afirmat ca lupta anti-coruptie „cu discreditarea institutiilor politice” este sustinuta de SRI. "Este o secta a securitatii nationale raspandita in toate institutiile, care are un leadership, o structura nevazuta in SRI si un executant in DNA si care are ca obiectiv discreditarea institutiilor politice", a sustinut Traian Basescu.

Citeste si:
Averile candidatilor la Senat: Tariceanu si Basescu, cei mai bogati
Averile candidatilor la...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.