Copresedintele PNL Alina Gorghiu a salutat, sambata, decizia Tribunalului Bucuresti prin care se admite exceptia de neconstitutionalitate privind Legea alegerilor locale, dupa sesizararea depusa de un jurnalist, criticand practica neuinitara a instantelor si indemand CCR sa ingnore presiunile.

"Salut decizia Tribunalului Bucuresti prin care se admite exceptia de neconstitutionalitate privind Legea alegerilor locale, dar nu pot sa nu remarc practica neunitara din instantele romanesti in conditiile in care vorbim de aceeasi lege", a declarat copresedintele PNL Alina Gorghiu, intr-o postare Facebook.

Alina Gorghiu a facut apel la CCR sa ignore presiunile in favoarea votului intr-un singur tur, afirmand ca electoratul are dreptul sa stie de aceasta decizie inaintea alegerilor.

"Fac apel totodata la Curtea Constitutionala sa ignore presiunile care se intensifica in acest moment in favoarea votului intr-un singur tur si sa judece cu celeritate exceptia de neconstitutionalitate admisa de Tribunalul Bucuresti. Electoratul din Romania are dreptul sa stie aceasta decizie inainte de alegeri", a mai scris Gorghiu.

Jurnalistul Liviu Avram a declarat, sambata, pentru MEDIAFAX, ca Tribunalul Bucuresti a decis transmiterea catre CCR a sesizarii sale privind exceptia articolelor din lege privind numarul necesar de semnaturi pentru un candidat independent si organizarea alegerilor locale intr-un singur tur.

Decizia Tribunalului Bucuresti vine in cadrul unui proces deschis de jurnalist, care si-a depus candidatura la Primaria Capitalei, ca independent, tocmai pentru a putea ridica exceptia de neconstitutionalitate asupra legii.

Curtea de Apel Bucuresti a respins, vineri, plangerea formulata de PNL pe tema organizarii alegerilor locale in doua tururi de scrutin, hotararea nefiind definitiva. Plangerea PNL viza insa HG privind data alegerilor locale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.