Ministerul Afacerilor Externe transmite condoleante familiilor persoanelor care si-au pierdut viata in urma cutremurelor din Japonia, soldate cu numeroase victime si pagube materiale, se arata intr-un comunicat de presa al ministerului.

De asemenea, potrivit comunicatului emis sambata, MAE exprima "intreaga sa compasiune" fata de persoanele afectate de aceste tragice evenimente si speranta ca ranitii vor putea depasi cat mai curand aceasta perioada dificila.

Un cutremur puternic, cu magnitudinea de 7,0 grade pe scara Richter a avut loc in cursul noptii de vineri spre sambata in sudul Japoniei, bilantul victimelor ajungand la 19 morti si sute de raniti, informeaza BBC.

Aproximativ 20.000 de militari au fost detasati in sud-estul Japoniei pentru a ajuta victimele cutremurului ce a lovit regiunea Kyushu la doar o zi dupa ce un alt cutremur cu magnitudinea de 7,3 a fost resimtit in zona, scrie MEDIAFAX.

Cel putin 19 persoane au decedat iar alte cateva sute au fost ranite, informeaza presa japoneza, citata de BBC. In jur de 200.000 de locuinte au ramas fara electricitate in urma cutremurului ce a avut loc la o adancime de 10 km, cu efecte mult mai puternice decat cel de vineri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.