O eventuala candidatura a fostului presedinte Traian Basescu la Primaria Capitalei ar fi "inoportuna", declara europarlamentarul PNL Theodor Stolojan, in contextul in care acesta a fost seful statului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Intrebat, vineri, intr-o conferinta de presa, la Sibiu, despre posibila candidatura a lui Traian Basescu la Primaria Bucuresti, Stolojan a raspuns ca decizia ar fi "inoportuna”, tocmai pentru ca Basescu a fost presedintele tarii.

"Nu e anuntata (candidatura lui Basescu - n.r.). Nu cred ca ar fi oportuna pentru ca dansul, atunci cand a fost presedinte, a facut urmatoarele declaratii publice: <Cand ai fost presedintele Romaniei, nu mai poti sa te bagi in fel de fel de alte functii. Dupa cum stiti, dupa legislatia romaneasca, cel care a fost presedintele Romaniei are asigurat pana la sfarsitul vietii un salariu foarte bun, o casa, o garda de corp, deci tara a avut si are grija de fostii presedinti>”, a afirmat europarlamentarul.

Intrebat daca l-ar sfatui pe Traian Basescu sa nu candideze, Stolojan a raspuns: "Eu cred ca ar fi bine sa nu candideze, dar dansul va decide singur ce are de facut”.

Totodata, intrebat cand a vorbit ultima data cu Traian Basescu, europarlamentarul PNL a spus ca acest lucru s-a intamplat "en-passant” la o emisiune TV, scrie MEDIAFAX.

"Nu am mai discutat de foarte multa vreme, dar ne-am intalnit la un moment dat intr-o emisiune, la TV, si am discutat asa en-passant, cum se spune”, a spus Stolojan.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.