Republica Moldova trebuie sa mentina pe mai departe un ritm alert al reformelor ''printr-un efort consecvent si credibil care sa mearga spre profunzime'' pentru a se asigura transferul primei transe a creditului de 150 de milioane de euro oferit de Romania, a anuntat MAE.

Ministrul Lazar Comanescu, care l-a primit joi pe vice-ministrul afacerilor externe si integrarii europene al Republicii Moldova, Lilian Darii, a remarcat evolutiile pozitive inregistrate in ultimele luni in ce priveste promovarea reformelor in Republica Moldova si a indemnat la mentinerea unui ritm alert pe mai departe, cu precadere in domeniile justitiei, luptei impotriva coruptiei si ameliorarii cadrului investitional si mediului de afaceri.

''Este nevoie ca rezultatele de pana acum sa fie consolidate, printr-un efort consecvent si credibil care sa mearga spre profunzime, spre aspectele de ordin structural, in intampinarea asteptarilor cetatenilor'', a informat Ministerul Afacerilor Externe prin intermediul unui comunicat.

Comanescu a adaugat, in timpul discutiilor, ca progresele pe aceste teme sunt direct relevante pentru intrunirea, in perioada urmatoare, a conditiilor necesare transferarii primei transe a creditului de 150 de milioane de euro oferit de Romania, scrie MEDIAFAX.

"Ca si pana acum, Romania va acorda intreg sprijinul necesar pentru actiunile de reforma si de implementare a Acordului de Asociere cu Uniunea Europeana, avute in vedere de Guvernul Republicii Moldova", potrivit sursei citate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.