PSD a decis sustinerea unui candidat independent la Primaria Cluj-Napoca, Octavian Buzoianu, impreuna cu ALDE, cu care a incheiat o alianta electorala la nivelul municipiului, renuntand la propriul candidat, Aurelia Cristea, anuntat inca din septembrie 2015.

Presedintele PSD Cluj, Remus Lapusan, a declarat, joi, intr-o conferinta de presa ca noua alianta PSD – ALDE isi propune castigarea Primariei Cluj-Napoca si un numar de 12 consilieri locali.

„PSD si ALDE au incheiat un protocol privind participarea, intr-o alianta electorala viabila, la alegerile locale, la nivelul municipiului Cluj-Napoca, pentru Primarie si Consiliul Local. Astfel, am decis ca impreuna sa sustinem candidatura independentului Octavian Buzoianu la Primaria Cluj-Napoca. Candidatura Aureliei Cristea nu mai exista. Aceasta fost candidatul PSD, dar in urma discutiilor am ajuns la concluzia ca cel mai bun candidat este Octavian Buzoianu. Aurelia Cristea este o persoana validata, echilibrata, este prietena mea, dar nu conteaza prietenia mea. Am considerat ca formula cu un independent va aduce succes la nivelul municipiului Cluj-Napoca. Alianta PSD – ALDE isi propune castigarea Primariei si un numar de 12 consilieri locali la Cluj-Napoca”, a spus Lapusan.

Potrivit acestuia, decizia de a sustine un candidat independent nu a fost una usoara, „dar s-a inteles mesajul societatii civile, care vrea altceva, este o dovada de deschidere”.

„Octavian Buzoianu are un proiect in interesul clujenilor, de a avea mai multa performanta, este o persoana competenta”, a subliniat Lapusan.

Copresedintele ALDE Cluj, deputatul Steluta Cataniciu, a declarat, la randul sau ca noua alianta este un proiect pentru clujeni, un parteneriat cu societatea civila, care are ca obiectiv castigarea Primariei Cluj-Napoca.

„Este un proiect firesc, pentru ca nu pot uita ca, in urma cu patru ani, am facut parte dintr-un proiect pentru Romania, USL. Sustinerea unui candidat independent vine ca raspuns la cererile societatii civile de sustinere a unor independenti”, a spus Cataniciu.

Citeste si:
Culiță Sterp le-a dat replica oamenilor care l-au criticat în urma...
Culiță Sterp le-a dat replica...

Pana la transmiterea acestei stiri, Aurelia Cristea nu a putut fi contactata pentru un punct de vedere.

Candidatura Aureliei Cristea la Primaria Cluj-Napoca a fost anuntata de Remus Lapusan inca din septembrie 2015.

Octavian Buzoianu este un om de afaceri in varsta de 61 de ani, fost director al unei fabrici de bere, care deruleaza investitii in imobiliare si agricultura.

PSD si ALDE au incheiat, joi, o alianta electorala pentru alegerile locale doar pentru municipiul Cluj-Napoca, urmand sa prezinte o lista comuna pentru Consiliul Local, precizeaza MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.