La Draguseni, in judetul Suceava, alegerea primarului nu a fost niciodata mai dificila. Pe trei din cei patru candidati ii cheama la fel: Vasile Cepoi. Unul dintre ei este actualul edil, care spune ca nu-si face probleme ca ar putea rata obtinerea celui de-al patrulea mandat. Potrivit politologilor, desemnarea unui contracandidat cu acelasi nume este o tactica la care partidele apeleaza ca sa rupa din voturile unui candidat puternic.

Oamenii din Draguseni, judetul Suceava, vor trebui sa fie cu ochii in patru cand merg sa-si aleaga primarul. Pe buletinul de vot va aparea de trei ori numele „Vasile Cepoi”. Asa il cheama pe actualul edil, membru al PSD, dar si pe candidatii de la PNL si PMP care vor sa-i ia locul.

„Ma tem ca sa nu iau 90%! O sa iau 88-87%, adica mai putin”, glumeste edilul in functie, Vasile Cepoi de la PSD.

Unul dintre contracandidati a intrat in politica de doar cateva saptamani: „Mare parte a comunei ma cunoaste, stie cine sunt, sunt un baiat tanar, muncitor. Sper ca cetatenii sa stie pe cine aleg, sa puna stampila pe cine trebuie”, spune Vasile Cepoi, de la PNL.

Ceva mai multa experienta are un alt pretendent la postul de primar. Aflat la a doua candidatura, Vasile Cepoi de la PMP recunoaste ca alegatorii s-ar putea sa se incurce atunci cand vor trebui sa aleaga primarul.


„Pe mine, ca tanar, nu o sa ma incurce, dar o sa fie probleme la astia mai batrani”, spune un localnic. Iar un altul propune ca pe buletinul de vot, alaturi de numele Vasile Cepoi, sa apara si porecla fiecarui candidat. Ca sa fie mai usor de deosebit intre ei.

O problema ceva mai simpla au de rezolvat alegatorii din Zamostea, o alta comuna din judetul Suceava. Aici, actualul primar, social-democratul Vasile Haliuc il va avea adversar in campania electorala pe Vasile Haliuc, ruda cu el, dar membru PNL.

„Am fost si in 2012 candidati la functia de primar, amandoi, stie cetateanul, cunoaste, stie sa faca diferentierea”, spune Vasile Haliuc de la PSD. Si precizeaza ca diferenta o face initiala tatalui.

Vasile Haliuc de la PNL nu are la fel de mare incredere ca si ruda sa si spune ca faptul ca ambii poarta acelasi nume ar putea sa-i incurce pe alegatori, in special pe cei in varsta. Iar unii oameni din comuna se gandesc deja sa aleaga un candidat cu alt nume. Nu va fi primul duel electoral in familia Haliuc. La precedentele alegeri, diferenta intre cei doi Vasile Haliuc a fost de doar 20 de voturi, relateaza DIGI24.

Citeste si:
„Autostrada electrică” a Moldovei: Un retur Suceava-București, de...
„Autostrada electrică” a...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.