Legea care majoreaza indemnizatiile pentru mame nu se va aplica daca nu vor fi gasite sursele de finantare, a afirmat premierul Dacian Ciolos.

Legea care majoreaza indemnizatiile pentru mame nu se va aplica daca nu vor fi gasite sursele de finantare, a afirmat premierul Dacian Ciolos, el precizand totodata ca actul normativ se poate proroga daca bugetul de stat nu va permite efectuarea acestei cheltuieli in limitele de deficit stabilite.

"Nu atacam la Curtea Constitutionala legea care majoreaza indemnizatiile pentru mame. Daca gasim surse financiare ne-o asumam noi ca Guvern, dar o sa vedem la rectificare. Pana atunci, daca nu o sa gasim finantare, nu o aplicam", a spus Ciolos in cadrul unei intalniri cu jurnalistii, la Palatul Victoria, marti.

Reprezentantii mass-media l-au intrebat cum va evita neaplicarea legii, iar premierul a mentionat forma juridica care face posibil aceasta.

"Se poate proroga. Orice decizie se poate proroga asa cum, in fiecare an, sunt legi care sunt prorogate", a spus Dacian Ciolos.

El a reiterat ideea ca bugetul de stat a fost aprobat de Parlament cu un anume nivel al deficitului, iar Guvernul nu va iesi din cadrul bugetar, informeaza MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.