Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat, marti, la finalul discutiilor cu presedintele Klaus Iohannis, ca PSD vrea sa participe la elaborarea celor trei legi privind securitatea nationala, la care lucreaza Guvernul si care ar urma sa fie trimise Parlamentului spre dezbatere.

"Au fost abordate cateva subiecte. Primul punct de discutie s-a referit la un pachet de legi, respectiv legea antitrerorism, legea privind cartelele pre-pay si legea privind securitatea cibernetica. Domnul presedinte ne-a transmis ca primul ministru l-a informat ca aceste trei proiecte de legi sunt in in lucru la guvern, urmand sa le tarnsmita la Parlament, unde sa intre in dezbatere. Noi i-am spus presedintelui, ii spunem si premierului ca vrem sa fim proactivi, in asa fel incat doi colegi de-ai nostri sunt dispusi sa participe efectiv si la procesul de elaborare pe care Guvernul il desfasoara acum pentru aceste legi, pentru a castiga timp, poate reusim in aceasta sesiune sa adoptam aceste trei legi importante", a declarat Liviu Dragnea, la finalul discutiilor cu presedintele Iohannis.

El a precizat ca Georgian Pop si Sorin Grindeanu ar putea sa participe la discutiile cu guvernul, pe tema celor trei legi.

El a mai spus ca al doilea subiect s-a referit la legile importante, precum legea securitatii nationale, statutul personalului militar si legile privind SIE si SRI.

"Aici s-a propus sa se constituie un grup de lucru, o idee pe care noi o sustinem. Din partea tuturor partidelor, din partea structurilor si institutiilor de specialitate. Un grup de lucru care sa inceapa sa lucreze – nu se poate discuta despre aceste legi importante acum, in aceasta perioada", a adaugat Dragnea.

Dragnea a spus ca este nevoie de o implicare a partidelor in procesul de elaborare a legilor, intrucat acesta vor ajunge oricum in dezbaterea Parlamentului, informeaza MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.