Obiectivul Guvernului este ca in 2020 sa nu mai avem copii in centre institutionalizate, a declarat premierul Dacian Ciolos duminica seara, cu ocazia participarii la Hope Concert organizat de Fundatia Hope and Homes for Children Romania.

El a precizat ca Romania a pornit in 1990 cu 100.000 de copii institutionalizati in peste 700 de centre. ''Din pacate suntem astazi inca la 57.000 de copii care nu sunt in familiile lor, pentru o mare parte s-au gasit solutii, dar problema inca nu este rezolvata. Vreau sa va anunt ca obiectivul pe care ni-l asumam ca stat - si aici vorbesc in numele Guvernului si sunt convins ca acest obiectiv va fi dus la capat indiferent cine va fi prim-ministru sau cine va fi la guvernare -, obiectivul pe care ni l-am propus este ca in 2020 sa nu mai avem copii in centre institutionalizate'', a spus seful Executivului.

El a subliniat ca ''trebuie sa avem forta, intelepciunea pentru a opri aceasta hemoragie, pentru ca alti copii sa nu se adauge'', relateaza MEDIAFAX.

''Acestea sunt cele doua obiective pe care ni le fixam prin pachetul antisaracie. (...) Aceasta problema a copiilor institutionalizati a fost si este una dintre problemele critice cu care tara noastra se confrunta si tocmai de aceea trebuie sa demonstram ca suntem capabili sa ducem un lucru pana la capat si sa-i gasim o rezolvare prin noi insine si nu doar impinsi de la spate de cei din afara. Eu sunt convins ca aceasta problema a copiilor institutionalizati este si un fel de test pe care Dumnezeu ni-l da noua sa ne demonstram ca dincolo de iubirea pe care o putem gasi alaturi fiecare de cel apropiat noua, de cei din familie, putem gasi iubirea cu care sa ne luam copiii acasa. Pentru ca acestia sunt copiii nostri, ai tarii si prin modul in care suntem in masura sa-i ingrijim, sa-i ajutam sa-si gaseasca drumul in viata demonstram ca fiecare dintre noi suntem capabili sa dam acestei tari, acestui neam un drum asa cum ni-l dorim si cum ni l-am dorit si atunci in decembrie 1989'', a conchis Ciolos.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.