Mai multi senatori PNL propun ca impozitarea primilor 400 de metri patrati de teren din jurul caselor sa revina la vechea formula, pentru ca, sustin ei, nu se poate impozita o suprafata de teren folosit ca teren agricol asemeni categoriei de terenuri cu constructii.

Potrivit semnatarilor, propunerea legislativa a pornit ca o necesitate in sustinerea drepturilor intereselor cetatenesti, la initiativa unui grup de primari din Gorj, ''care cosidera nedreapta si aberanta prevederea din actualul Cod Fiscal care face referire la impozitarea primilor 400 de metri patrati a terenurilor situate in intravilan si aflate, de fapt, in categoria terenurilor agricole''.

''Practic, aceasta suprafata de teren, situata in 99% din cazuri in jurul cladirii de locuit, este folosita de cetateni ca teren agricol, avand ca principal scop asigurarea subzistentei familiei pentru cultivarea de produse agricole'', se arata in expunerea de motive care insoteste initiativa.

Initiatorii sustin ca nu se poate impozita o suprafata de teren folosit ca teren agricol asemeni categoriei de terenuri cu constructii, asa cum prevede Codul Fiscal.

''Prevederea pe care o propunem spre modificare conduce la acest moment la calcularea unor impozite aberante pentru suprafete de terenuri agricole, intravilane, aflate in apropierea constructiilor de locuit, fapt ce reprezinta o nedreptate fiscala pentru persoanele care detin mici suprafete in jurul caselor'', se mai arata in expunerea de motive.

Propunerea legislativa este semnata de mai multi senatori liberali.

Senatul este prima camera sesizata, forul decizional fiind Camera Deputatilor, relateaza MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.