Biroul Permanent National al PSD a schimbat candidatul pentru Primaria Brasov, inlocuindu-l pe Razvan Popa cu Catalin Leonte, care in prezent nu este membru de partid, el candidand independent, decizia fiind contestata de membrii PSD Brasov.

Ca urmare a acestor decizii, presedintele PSD Brasov, Constantin Nita, si-a prezentat demisia. Secretarul general al PSD, Marian Neacsu, a spus, vineri, intr-o conferinta de presa, ca a venit la Brasov ca „emisar al Biroului Permanent National“ pentru a pune in executare doua hotarari care au fost luate joi in sedinta BPN. Pe de o parte este vorba de desemnarea lui Mihai Mohaci, fost prefect al Brasovului, ca presedinte interimar al PSD Brasov in urma demisiei lui Constantin Nita si inlocuirea lui Razvan Popa, candidatul PSD pentru Primaria Brasov cu Catalin Leonte, care in prezent nu este membru de partid, el candidand independent. De asemenea BPN il propune pe Mihai Mohaci pentru functia de presedinte al Consiliului Judetean Brasov.

„Am luat la cunostinta ca in cursul diminetii de astazi (vineri dimineata – n.r.) a fost convocata o sedinta a biroului permanent judetean unde au fost discutate aceste hotarari si au fost ridicate o serie de probleme legate de aceste doua hotarari. Principala concluzie pe care am tras-o in urma discutiilor a fost ca organizatia se pregateste sa conteste aceste doua hotarari. Este dreptul statutar si legal. Contestatia va fi discutata in prima sedinta de comitet executiv care s-ar putea sa aiba loc pana la finalul saptamanii viitoare", a spus Neacsu.

Intrebat daca exista posibilitatea unor noi modificari a presedintelui PSD Brasov si a candidatilor pentru primarie si CJ, Neacsu a spus ca teoretic se mai pot face modificari, in functie de ce se va decide in urma
contestatiei, insa nu crede ca acest lucru se va intampla.

El a adaugat ca s-a luat aceasta decizie de la Bucuresti, de inlocuire a candidatului pentru Primaria Brasov, deoarece organizatia centrala considera ca Leonte are mai multe sanse de a castiga Primaria decat Razvan Popa si ca se ia in calcul faptul ca actualul primar, George Scripcaru, va candida pentru un nou mandat.

Neacsu a mai spus ca in conformitate cu legea partidelor politice si a alegerilor locale, nu este obligatoriu ca un candidat sa fie membru de partid pentru a fi sustinut de un partid, insa crede ca Leonte isi va depune cererea de inscriere in partid foarte curand.

Citeste si:
Un nou magazin Victoria’s Secret te așteaptă în Mega Mall, București
Un nou magazin Victoria’s...

„Eu inclin sa cred ca domnul Leonte, daca aceasta decizie va ramane in vigoare, isi va depune cererea Voi face toate demersurile la Bucuresti pentru ca o decizie referitor la aceste asptecte sa fie luata cat mai
repede“, a adaugat secretarul PSD.

La randul sau, Constantin Nita a spus ca nu este de acord cu decizia BPN de a-l impune pe Catalin Leonte deoarece acesta nu este membru al PSD si nu poate reprezenta partidul. El a mai spus ca Popa are procentaj dublu in sondaje fata de Leonte si „probabil ca deranjeaza“.

„Probabil ca se considera ca sunt oamenii mei. Domnule, nu sunt oamenii mei, ca nu dorm cu ei acasa. Eu am crescut o generatie aici si am lasat ideea sa munceasca mai mult, sa se afirme, de aceea am plecat de la conducere. De aceea am plecat. Si varsta si sanatatea si alte proiecte pe care le am. Punct. Iar decizia Biroului nu va fi respectata de organizatia PSD Brasov pana la rezolvarea situatiei. Noi nu suntem carpa de sters pantofi a nimanui. Eu in organizatia asta am muncit foarte mult si nu poate veni cineva acum sa ne spuna sa ne dam la o parte. E o greseala, o chestiune nedemocratica, cu care eu nu sunt de acord“, a spus Nita.

Citeste si:
DN1: Circulația va fi restricționată, timp de o lună, între Predeal...
DN1: Circulația va fi...

Intrebat daca crede ca Liviu Dragnea a fost cel care a impus aceste schimbari la Brasov, Nita a raspuns: „Da, 100%“.

El a mai spus ca pana sa va lua o decizie, precampania lui Razvan Popa va continua, informeaza MEDIAFAX.

„Razvan Popa ramane candidatul nostru indiferent ce cred unii si altii“, a mai spus Nita.

Noul presedinte interimar al PSD Brasov, Mihai Mohaci, nu a vrut sa faca nicio declaratie cu privire la aceste decizii pana nu se va lua o hotarare finala.

„ Nu vreau sa dam drumul la un razboi. Eu chiar tin al acest partid, sunt membru al partidului si tin cont de hotararile care se iau de sus in jos, de jos in sus, conform statutului. De accea as dori sa nu fac alte comentarii referitoare la sedinta de astazi“, a spus Mohaci.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.