Presedintele PNL Bucuresti Catalin Predoiu a declarat, vineri, ca 20% dintre candidatii la consiliile locale de sector si la CGMB vor fi tineri, membri ai TNL Bucuresti, 30 % femei si 10% exponenti ai varstei a treia, afirmand ca toti vor semna declaratia de integritate ceruta de ''Romania Curata''.

''Am hotarat ca pe listele de candidati la consiliile locale de sector si la CGMB sa avem minimum 20% tineri promovati de Tineretul National Liberal, pe locuri considerate, sigur, eligibile. Subliniez ca aceste locuri nu sunt singurele ocupate de tineri politicieni, cota de 20% este alocata membrilor TNL'', a anuntat Predoiu, afirmand ca decizia fost luata cu unanimitate de voturi in Biroul Politic al filialei PNL Bucuresti, potrivit MEDIAFAX.

Liberalul i-a indemnat atat pe presedintii de filiale ai PNL, cat si a celorlalte partide sa isi asume un astfel de angajament, afirmand ca acesta este ''raspunsul concret'' pe care PNL il da ''cetatenilor care au cerut reinnoirea clasei politice''.

Catalin Predoiu a afirmat ca listele de candidati pentru alegerile locale din Bucuresti vor respecta principiul cotei de gen - 30% femei pe liste -, precizand si ca 10% din candidatii sustinuti de PNL pe liste vor fi reprezentanti ai varstei a treia.

Candidatii la alegerile locale din Bucuresti vor trebui sa semneze si declaratia de integritate ceruta de Coalitia de organizatii neguvernamentale ''Romania Curata'', precum si declaratia de conformitate cu criteriile de integritate asumate de PNL, potrivit deciziei Biroului Politic al filialei PNL Bucuresti.

Catalin Predoiu a cerut presedintiilor organizatiilor de sector sa isi asume politic selectia candidatilor pe baza acestor criterii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.