Presedintele PSD Liviu Dragnea si presedintele Comisiei pentru control SRI, deputatul PSD Georgian Pop, vor face parte din delegatia PSD care va participa la consultarile de la Cotroceni, pe tema legislatiei in domeniul securitatii nationale.

"Marti, la ora 10:00, o delegatie formata din cinci membri ai PSD va participa, la Palatul Cotroceni, la intalnirea anuntata si organizata de domnul presedinte (Klaus Iohannis-n.r.), cu un mandat foarte clar. Cu siguranta, va fi in aceasta delegatie presedintele partidului Liviu Dragnea, Georgian Pop, presedintele comisiei de specialitate si celelate trei persoane le vom anunta in timp util", a declarat vicepresedintele PSD Gabriela Firea.

Presedintele Klaus Iohannis a transmis joi o scrisoare presedintilor partidelor si formatiunilor politice reprezentate in Parlamentul Romaniei, prin care ii invita la consultari, la Palatul Cotroceni, pe tema legislatiei in domeniul securitatii nationale. ''Marti si miercuri mi-am propus sa aflu opinia partidelor politice. Nu doresc sa mai intarzii acest proces'', a subliniat seful statului, adaugand ca ''aceste chestiuni devin tot mai arzatoare''. El a precizat ca luni va discuta si cu premierul Dacian Ciolos.

Seful statului a initiat consultari cu partidele, Guvernul si societatea civila pentru a transa discutia cu privire la legislatia din domeniul securitatii cibernetice, dar si la ansamblul reglementarilor in domeniul securitatii nationale, informeaza MEDIAFAX.

"Absenta unei legislatii coerente, unitare si actualizate in materie de securitate nationala ramane o tema sensibila. Avem nevoie de o reforma legislativa, care necesita timp, dezbatere si coordonare, dar care nu mai poate intarzia'', a declarat, in urma cu doua saptamani, la bilantul SRI, Klaus Iohannis.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.