Curtea de Apel Bucuresti ia luni in discutie plangerea formulata de PNL pe tema organizarii alegerilor locale in doua tururi de scrutin.

Liderul PNL Alina Gorghiu a precizat ca in pofida scepticismului unora, este timp suficient pentru ca instanta de contencios administrativ sa trimita dosarul la Curtea Constitutionala care sa dea o decizie, astfel incat alegerile locale sa se desfasoare in doua tururi de scrutin.

Alina Gorghiu a mai spus ca alegerile pot fi organizate doua tururi de scrutin si in ipoteza in care CCR se pronunta cu doar cateva zile iniante de 5 iunie, data oficiala a alegerilor locale, stabilita prin Hotararea de Guvern pe care PNL a atacat-o in contencios administrativ, scrie MEDIAFAX.

“Acum stiu argumentele celor care privesc cu scepticism (…) Eu nu cred ca timpul ar trebui sa blocheze un demers care duce la ideea de democratie in Romania si la legitimitatea primarilor. E timp suficient si daca se pronunta (CCR-n.r.) cu cateva zile inainte. Avem tot timpul din lume sa organizam, dupa doua saptamani de la data de 5 iunie, alegeri”, a mai sustint copresedintele PNL, duminica la Pro TV.

Retail jobs

PNL a depus pe 12 februarie o plangere prealabila la Secretariatul General al Guvernului prin care instiinteaza ca va ataca Hotararea de Guvern privind stabilirea datei alegerilor locale. Raspunsul guvernului a fost dat la 8 martie.

Demersul PNL este singura cale procedurala pe care partidul o mai avea la dispozitie pentru a pune in discutie legea alegerilor locale, respectiv organizarea acestora intr-un singur tur de scrutin. Legea este in viogare si nu poate fi atacata la CCR decat in cadrul unui proces pe rolul instantelor sau, direct, de Avocatul Poporului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.