Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, considera ca nu se poate "sacrifica pe altarul securitatii" tot ceea ce inseamna drepturile si libertatile fundamentale, dar a spus ca sustine ideea prezentarii unui act de identitate la cumpararea cartelelor prepay.

Intrebat, joi, la Cluj-Napoca, intr-o conferinta de presa, daca UDMR va participa la consultarile de la Cotroceni pe tema legilor de siguranta nationala si cu ce mandat, Kelemen Hunor a spus ca disputa "securitate versus libertate" nu trebuie sa duca in directia in care libertatea sau drepturile fundamentale vor fi sacrificate.

"Vom fi la consultari martea viitoare, vom discuta cu colegii nostri pentru ca nu am o parere institutionala. Eu cred ca in orice situatie, aceasta disputa securitate versus libertate nu trebuie sa ne duca in directia in care libertatea sau drepturile fundamentale vor fi sacrificate. Siguranta este importanta pentru fiecare cetatean, pentru fiecare comunitate, pentru fiecare tara, mai ales cand exita amenintari de genul celor cu care se loveste Europa, dar nu putem sacrifica pe altarul securitatii tot ceea ce inseamna drepturile si libertatile fundamentale. Trebuie gasita o solutie prin care se poate asigura securitatea fiecarui cetatean si a comunitatii”, a spus Kelemen.

In ceea ce priveste cartele prepay, care se pot cumpara in Romania fara act de identitate, liderul UDMR a spus ca trebuie gasita o rezolvare, in conditiile in care nici in Ungaria, nici in alte state, acest lucru nu se intampla.

"Cred ca lucrurile sunt clare, sustin interzicerea cumpararii acestor cartele fara act de identitate, asa se intampla in Europa si in lume, si nu vad nicio problema in dreptul la libertate sau ca sunt incalcate drepturile fundamentale. Cand se cumpara o cartela cu abonament, se da actul de identitate, si cred ca si pentru cartele prepay trebuie sa mergem pe aceasta varianta”, a spus Kelemen Hunor.

Acesta a subliniat ca trebuie sa fie gasit un echililibru, astfel incat securitatea, siguranta fiecarui om sa fie garantata, iar drepturile fundamentale sa nu fie incalcate.

Presedintele Klaus Iohannis a transmis joi o scrisoare presedintilor partidelor si formatiunilor politice reprezentate in Parlamentul Romaniei, prin care ii invita la consultari, la Palatul Cotroceni, pe tema legislatiei in domeniul securitatii nationale. Discutiile vor incepe marti la ora 10,00 cu PSD, fiind urmate la ora 11,00 de cele cu PNL si la ora 12,00 de cele cu UDMR, informeaza MEDIAFAX.

Citeste si:
Parlamentul se întrunește pentru învestirea Guvernului Ciolacu....
Parlamentul se întrunește...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.