Presedintele Klaus Iohannis a transmis joi o scrisoare presedintilor partidelor si formatiunilor politice reprezentate in Parlamentul Romaniei, prin care ii invita la consultari, la Palatul Cotroceni, pe tema legislatiei in domeniul securitatii nationale.

Fiecare delegatie poate fi formata din maximum 5 persoane, precizeaza Administratia Prezidentiala intr-un comunicat de presa remis joi MEDIAFAX.

Discutiile vor incepe marti la ora 10,00 cu PSD, fiind urmate la ora 11,00 de cele cu PNL si la ora 12,00 de cele cu UDMR.

Delegatiile UNPR, ALDE si minoritatile nationale vor veni la consultari miercuri, tot incepand cu ora 10,00.

Iohannis a argumentat miercuri seara, la TVR, ca norocul si profesionalismul serviciilor au ferit Romania de evenimente teroriste pana in prezent, dar ca legile trebuie aduse la zi sau legislatia mai veche inlocuita ''cu una mai buna pe alocuri''.

''Marti si miercuri mi-am propus sa aflu opinia partidelor politice. Nu doresc sa mai intarzii acest proces'', a subliniat seful statului, adaugand ca ''aceste chestiuni devin tot mai arzatoare''.

El a precizat ca luni va discuta si cu premierul Dacian Ciolos.

''Eu sunt convins ca Parlamentul va gasi solutia cea mai buna'', a subliniat seful statului, aratand ca isi doreste consultari si cu politicienii, si cu societatea civila.

El a insistat asupra faptului ca statul trebuie sa apere si sa garanteze drepturile si libertatile civile in egala masura in care trebuie sa asigure un climat de siguranta.

Presedintele a facut referire la declaratia de presa sustinuta dupa sedinta de prezentare a bilantului SRI pe anul 2015, cand a facut referire la restantele pe care Romania le are in materie de legislatie a securitatii, relateaza MEDIAFAX.

''Ma refer aici atat la reluarea discutiei cu privire la legislatia din domeniul securitatii cibernetice, cat si la ansamblul reglementarilor in domeniul securitatii nationale. Absenta unei legislatii coerente, unitare si actualizate in materie de securitate nationala ramane o tema sensibila. Avem nevoie de o reforma legislativa, care necesita timp, dezbatere si coordonare, dar care nu mai poate intarzia'', spunea atunci Klaus Iohannis.

Citeste si:
Ședință decisivă, azi, la Guvern! Liderii PSD și PNL vor să conducă...
Ședință decisivă, azi, la...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.