Salariile a mai mult de jumatate dintre bugetari se vor majora in medie cu 5% de la 1 august, a anuntat miercuri purtatorul de cuvant al Guvernului, Dan Suciu, aratand ca cea mai mare crestere va fi in cazul asistentilor sociali - 20%, in timp ce in alte cazuri majorarea va fi ''modica''.

Suciu a precizat ca majorarile anuntate se raporteaza la valoarea salariului minim actualizat incepand cu 1 mai.

El a subliniat ca Guvernul a avut in vedere doar a doua jumatate a claselor de salarizare (veniturile cele mai mici), adica ''mai mult de jumatate dintre bugetari''.

Potrivit purtatorului de cuvant al Guvernului, majorarea cea mai semnificativa este in cazul asistentilor sociali - pana la 20%, in vreme ce in cazul altor categorii este vorba de sume modice (1%), scrie MEDIAFAX.

Ordonanta de urgenta prin care se vor reglementa aceste modificari va fi adoptata in sedinta de Guvern de saptamana viitoare, a aratat Suciu.

Actul normativ va intra in dezbatere publica la inceputul saptamanii, dupa consultari ale ministrului Muncii cu sindicatele. ''Se aplica de la 1 august, prima plata se va face pe 1 septembrie'', a spus purtatorul de cuvant al Guvernului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.