Deputatii din Comisia juridica au decis, marti, amendarea legii darii in plata pentru a scoate programul Prima Casa de sub incidenta actului nomativ si pentru a creste plafonul de la 150.000 la 250.000 de euro.

Articolele in acest sens au fost votat in sedinta Comisiei juridice de marti, urmand ca, la finalul dezbaterilor, proiectul de lege sa fie votat in ansamblu.

Comisia juridica a decis saptamana trecuta ca raportul asupra legii darii in plata sa fie dat marti, 5 aprilie, decizia fiind luata dupa mai bine de trei ore si jumatate de dezbateri generale, in care initiatorii au pledat pentru impartirea riscului intre banci si consumatori, iar BNR a subliniat pericolele legii, informeaza MEDIAFAX.

Initiatorul legii darii in plata, Daniel Zamfir, a sustinut, joi, la dezbaterea comisiei juridice privind actul normativ, ca acesta a avut parte de o "campanie virulenta de intoxicare", in timp ce viceguvernatorul BNR Florin Georgescu a invocat "riscul de prejudiciere a sistemului bancar".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.