Chisinaul si Moscova au in continuare disensiuni privind prezenta militara rusa in Transnistria.

Republica Moldova si Rusia nu au reusit sa se apropie de o pozitie comuna in privinta necesitatii prezentei militare ruse in regiunea separatista Transnistria, a declarat luni, la Moscova, ministrul moldovean de Externe, Andrei Galbur, citat de site-ul agentiei Sputnik.

"Pozitia de principiu a partii moldovene privind necesitatea retragerii trupelor ruse, a distrugerii munitiei si a transformarii misiunii intr-una civila nu s-a schimbat si cred ca acest lucru este cunoscut pentru toata lumea. Ambele parti trebuie sa inteleaga ca, in lipsa unui dialog obiectiv, nu ne putem apropia de gasirea unei solutii complete", a declarat Andrei Galbur dupa intrevederea pe care a avut-o la Moscova cu ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, informeaza MEDIAFAX.

"Cred ca ideea centrala este sa incercam sa stabilim un dialog indiferent cat de mult difera pozitiile noastre", a spus Galbur.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.