Consiliul de Administratie al SRTv a anuntat luni conducerea Parlamentului cand se va intruni, la sediul TVR, pentru a decide in privinta viitorului presedinte-director general al postului public.

"Va aducem la cunostinta ca toti membrii Consiliului de Administratie se pot intruni in componenta completa cel mai devreme miercuri 6 aprilie ora 9.00, la sediul TVR, pentru a recomanda candidatul la functia de PDG al CA al SRTv. Imediat dupa incheierea intalnirii de miercuri, veti primi in scris propunerea noastra", potrivit scrisorii primite de conducerea Parlamentului.

Decizia privind sefia TVR a fost amanata saptamana trecuta, in conditiile in care nu a existat majoritate in Consiliul de Administratie pentru niciuna dintre propuneri, membrii CA avand termen sapte zile pentru a ajunge la un acord.

Consiliul de Administratie al TVR nu a ajuns la nicio decizie privind numirea unui presedinte al TVR, in lipsa reprezentantului UDMR, candidatii propusi au primit un numar egal de voturi, sase la sase.

Initial, in sedinta CA TVR de miercuri dimineata lupta s-a dus intre Radu Carp (sustinut de PNL) si Doina Gradea (sustinuta de PSD), fiecare dintre ei primind cate sase voturi.

Dupa retragerea lui Radu Carp si autopropunerea Monicai Ghiurca pentru functia de presedinte al TVR, CA a avut de ales intre Doina Gradea si Monica Ghiurco, fiecare primind tot cate sase voturi, scrie MEDIAFAX.

Marti seara, plenul Parlamentului a respins numirea lui George Orbean (sustinut de Guvern) pentru functia de presedinte-director general al TVR.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.