Liderul PNL Alina Gorghiu a declarat ca l-a invitat pe premierul Dacian Ciolos sa vina in PNL, precizand ca, probabil, e prematur sa dea un raspuns acum, pentru ca seful Executivului "nu are timp sa cugete la o eventuala candidatura politica alaturi de PNL", dar e convinsa ca o va face la toamna.
Intrebata, duminica, la Pro TV, daca l-a invitat pe premier sa faca parte din PNL, copresedintele liberal Alina Gorghiu a spus: "Categoric, categoric da. Este o optiune care ii apartine. Banuiesc ca e prematur sa formuleze un raspuns, dar sunt absolut convinsa ca toamna se decanteaza mult mai bine ideile. Nu are timp acum sa cugete la o eventuala candidatura politica alaturi de PNL, dar la sfarsit, cand tragi linia mandatului de prim-ministru, sunt convinsa ca poti sa analizezi serios, pragmatic, toate optiunile pe care le ai la indemana".

Copresedintele PNL a mai spus ca premierul si-a asumat o misiune dificila, aceea de a guverna cu un guvern tehnocrat, cu un sprijin parlamentar fragil, dar ca reuseste sa faca acest lucru bine, de cele mai multe ori, scrie MEDIAFAX.

"Ma uit la Dacian Ciolos acum si e o misiune foarte grea pe care si-a asumat-o, cu suportul PNL, insa sa stiti ca simt in anumite momente ca are o retinere in activitatea guvernamentala data tocmai de fragilitatea sprijinului din Parlament. In momentul in care esti guvern politic stii ca mizezi pe o anumita majoritate parlamentara. Ce face prim-ministrul Romaniei acum e un lucru dificil. Sa tii tot timpul in echilibru o majoritate parlamentara care sa te sustina si sa mai fi si cu capul la activitatea guvernamentala si, cu toate acestea, el reuseste si reuseste bine pe multe segmente" a declarat Gorghiu.

Copresedintele PNL a mai sustinut ca misiunea Cabinetului Ciolos este de a pastra economia in paramentrii normali, in an electoral, de o tine departe "populismul unor acte legislative" si de a organiza alegerile in termeni buni. Gorghiu a mai spus ca dupa alegerile din toamna va fi un guvern politic, dar ca oameni valorosi din Cabinetul Ciolos au usa deschisa la PNL, asa cum a mai transmis.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.