Copresedintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat, vineri, la Constanta, ca liberalii se vor opune, in Biroul Permanent, interzicerii filmarii votului cu bile, insa decizia va fi luata de majoritate, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Luni, la Camera, se discuta, in Biroul Permanent, interzicerea filmatului votului cu bile. Inteleg de la colegii mei ca asa se va intampla. Si vreau sa va spun ca ne intoarcem la platforma cu care PSD ne-a obisnuit de 26 de ani. De fapt la platforma partidului, care inainte de ’89 reusea sa cucereasca mintile multor oameni din Romania. Nu e o gluma. Vorbim de interzicerea, in Romania, a unei activitati cat se poate de normale, facute de presa, si anume aceea de monitorizare a activitatii si a votului parlamentarilor din Romania”, a spus Gorghiu.

Potrivit liderului liberal, daca in ziua de azi se mai pune problema sa se ajunga la acte de cenzura, "asa cum mai deunazi domnul Dragnea voia prin legea defaimarii”, inseamna ca nu s-a invatat nimic din ideea de democratie in Romania.

"Este momentul sa ma delimitez foarte ferm, eu si Partidul National Liberal, de genul acesta de practici”, a afirmat Alina Gorghiu, care a precizat ca liberalii se vor opune acestui proiect, dar majoritatea in Parlament este detinuta de PSD, UNPR si ALDE.

"In Biroul Permanent evident ca ne vom opune. Dar majoritatea apartine acelei structuri politice, motiv pentru care asteptati-va ca, in ciuda protestelor noastre, sa va fie interzis inclusiv posibilitatea de a filma aceste voturi”, a spus copresedintele PNL.

Cei doi copresedintii ai PNL, Alina Gorghiu si Vasile Blaga, se afla la Constanta unde, sambata, va avea loc Sesiunea plenara a Ligii Alesilor Locali, scrie MEDIAFAX.

Deputatii vor sa interzica jurnalistilor sa filmeze votul secret cu bile, urmand ca in sedinta Biroului Permanent de luni sa se ia in discutie modificarea articolului din Regulament referitor la accesul presei in sala de plen, potrivit stenogramei BP.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.