Premierul Dacian Ciolos a spus ca Guvernul va cauta solutii pentru indemnizatiile mamelor, precizand insa ca pentru cresterea natalitatii, argument invocat de parlamentari in promovarea legii, este nevoie de alte masuri si ca spera ca alesii isi vor aminti de acest subiect si dupa alegeri.

"Vom cauta o solutie prntru aceasta indemnizatie. Pentru stimularea cresterii natalitatii insa, trebuie sa mergem dincolo de indrmnizatii, sa ne gandim la gradinite, la locuinte pentru tineri. Sper ca Parlamentul sa-si aduca aminte de acest subiect si dupa trecerea campaniei electorale", a scris premierul, intr-un dialog cu cei care comentau pe pagina sa de Facebook.

Camera Deputatilor a adoptat miercuri, cu unanimitate de voturi, proiectul de lege prin care cresc indemnizatiile pentru cresterea copilului, dar si eliminarea plafonului de 3400 de lei pentru parintii care castiga mai mult de atat, scrie MEDIAFAX.

Principala modificare adusa legislatiei vizeaza eliminarea plafonului maxim de 3400 lei/luna al indemnizatiei pentru cresterea copilului, precum si acordarea indemnizatiei pe perioada pana cand copilul implineste varsta de doi ani. Mai exact, persoanele care timp de doi ani au realizat minim 12 luni venituri supuse impozitului vor beneficia de concediu pentru cresterea copilului timp de 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap.

Calculul indemnizatiei se stabileste in cuantum de 85% din media veniturilor nete realizate in ultimele 12 luni din ultimii doi ani si nu poate fi mai mica de 85% din cuantumul salariului minim brut pe tara garantat in plata. De asemenea, in situatia in care decide sa se intoarca in campul muncii, parintele va primi un stimulent de insertie in cuantum lunar de 50% din indemnizatia minima stabilita – indemnizatia minima este de 85% din salariul minim brut pe tara garantat in plata.

Guvernul a avut obiectii legate de lege si a cerut Parlamentului sa indice sursa de finantare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.