Camera Deputatilor a respins miercuri cererea de reexaminare a presedintelui Klaus Iohannis privind asistenta financiara rambursabila intre Romania si Republica Moldova si adoptarea legii cu amendamente.

Deputatii au luat decizia cu 252 voturi "pentru". Comisia pentru buget a propus respingerea cererii de reexaminare si adoptarea legii cu amendamente.

Acordul semnat la 7 octombrie 2015, la Chisinau, prevede asistenta financiara rambursabila intre Romania, in calitate de imprumutator si Republica Moldova in calitate de imprumutat, in suma de pana la 150.000.000 de euro.

Presedintele Klaus Iohannis a trimis Parlamentului, spre reexaminare, in noiembrie 2015, Legea pentru ratificarea Acordului privind asistenta financiara rambursabila intre Romania si Republica Moldova, scrie MEDIAFAX.

Iohannis si-a motivat decizia si a explicat ca nu are incredere in faptul ca Republica Moldova va continua reformele.

”Cererea de reexaminare asupra Legii pentru ratificarea Acordului privind asistenta financiara rambursabila intre Romania si Republica Moldova nu inseamna o usa inchisa si nici renuntarea la ajutorul pe care il dam romanilor de peste Prut. A fost singurul instrument juridic avut la dispozitie pentru ca imprumutul de 150 de milioane de euro sa fie reportat pana dupa clarificarea evolutiilor de la Chisinau. In functie de aceste evolutii, legea se poate intoarce oricand la promulgare. Romania ramane in continuare acelasi sustinator al Republicii Moldova in parcursul sau pro-european”, a scris presedintele in mesajul sau.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.