Consiliul de Administratie al TVR nu a ajuns inca la nicio decizie privind numirea unui presedinte al TVR, in lipsa reprezentantului UDMR, candidatii propusi au primit un numar egal de voturi, sase la sase.

[Update] Membrii CA au termen o saptamana sa ajunga la un acord

Decizia privind sefia TVR a fost amanata miercuri, in conditiile in care nu a existat majoritate in Consiliul de Administratie pentru niciuna dintre propuneri, membrii CA avand termen sapte zile pentru a ajunge la un acord.

Anuntul a fost facut de presedintele Comisiei de cultura a Camerei Deputatilor, Gigel Stirbu. "Pana nu exista o majoritatea in CA, comisiile nu pot lua o decizie. Se vede clar ca exista un blocaj politic. Politicul nu trebuie sa se mai amestece", a declarat Stirbu.


CA al TVR nu a ajuns la nicio decizie privind sefia televiziunii

Initial, in sedinta CA TVR de miercuri dimineata lupta s-a dus intre Radu Carp (sustinut de PNL) si Doina Gradea (sustinuta de PSD), fiecare dintre ei primind cate sase voturi.

Dupa retragerea lui Radu Carp si autopropunerea Monicai Ghiurca pentru functia de presedinte al TVR, CA a avut de ales intre Doina Gradea si Monica Ghiurco, fiecare primind tot cate sase voturi, scrie MEDIAFAX.

La ora transmiterii acestei stiri, Consiliul de Administratie al TVR se afla in sedinta cu parlamentarii din comisiile de cultura pentru a discuta situatia creata.

Marti seara, plenul Parlamentului a respins numirea lui George Orbean (sustinut de Guvern) pentru functia de presedinte-director general al TVR.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.