Premierul Dacian Ciolos a refuzat invitatia conducerii Senatului de a avea o intalnire.

Ciolos nu a vrut sa discute cu Tariceanu despre participarea sa la Consiliul European din 7 martie, precizand in scrisoarea trimisa Senatului ca reuniunea CE a fost informala si nu avea nevoie de mandat de la Parlament.

"Domnia sa ne-a trimis un raspuns prin care, practic, ne comunica faptul ca nu considera necesara prezenta domniei sale la o astfel de discutie, avand in vedere ca Consiliul European la care a participat in 7 martie a fost unul informal la care nu s-au luat decizii si, mai mult, consider ca reuniunea din 7 martie nu mai are nevoie de o discutie pentru ca este un eveniment caduc", a declarat presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu.

El a mai spus ca in sedinta au fost exprimate opinii diverse, insa discutia va fi reluata in discutie saptamana viitoare, informeaza MEDIAFAX.

"Din punctul meu de vedere, insa, ca presedinte al Senatului, trebuie sa va spun un lucru: Constitutia este extrem de clara in aceasta privinta. Un membru al Guvernului, inclusiv premierul, in momentul in care este invitat in Parlament, are obligatia de a da curs acestei solicitari. Deci Constitutia e foarte clara si nu lasa loc la interpretari in aceasta privinta – daca primul ministru crede ca e oportun sau nu… Eu am avut o discutie si telefonica cu domnia sa, in care i-am reiterat spiritul intentiei noastre, aceea de a clarifica mai degraba pentru viitor, nu incercam sa stabilim vinovatii. Legea in vigoare spune foarte clar ca ori de cat ori premierul participa la un Consiliu European, nu se face distinctia daca e informal sau neinformal, el trebuie sa aiba un mandat din partea Parlamentului“, a mai sustinut Tariceanu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.