Deputatul Sebastian Ghita a ajuns marti la Comisia juridica a Camerei Deputatilor, unde urmeaza a fi audiat in legatura cu solicitarea DNA de retinere si arestare preventiva a sa.

Sedinta Comisiei juridice in care se voteaza cererea DNA privind retinerea si arestarea preventiva a parlamentarului a inceput, fiind prezenti 16 deputati din totalul de 25 de membri, scrie MEDIAFAX.

Sebastian Ghita a venit cu aproximativ 20 de minute inainte de inceperea sedintei. Parlamentarul de Prahova a adus doua dosare voluminioase in care s-ar afla probe, sustinand ca are dovezi in apararea sa. El este insotit de trei avocati.

El a spus ca va sustine declaratii de presa dupa sedinta Comisiei juridice.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) au cerut Camerei Deputatilor incuviintarea retinerii si arestarii preventive a deputatului independent Sebastian Ghita, acesta fiind acuzat de dare de mita, santaj, cumparare de influenta si alte infractiuni. Votul in plen este programat miercuri.

Nu mai putin de sapte capete de acuzare au fost formulate de procurorii anti-coruptie in dosarul care-l vizeaza pe Ghita, printre care dare de mita si santaj. In referatul procurorilor este descris un intreg mecanism prin care deputatul oferea o "bucatica de putere" pentru protectie.

Potrivit documentului, deputatul a dobandit o putere financiara si relationala care i-ar fi permis sa determine," in mod real (chiar daca personal el nu a ocupat vreo functie oficiala in stat) numirea/mentinerea unor persoane in functii importante”.

Procurorii scriu si despre intregul sistem infractional pus la punct de deputat in judetul Prahova, sustinand ca “aceasta forta dobandita a fost folosita in mod efectiv de Ghita Sebastian Aurelian ca moneda de schimb pentru cointeresarea unor functionari publici si angrenarea lor intr-un mecanism infractional care presupunea satisfacerea intereselor ilicite, de orice natura, ale deputatului”.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.