Premierul Dacian Ciolos a declarat, marti, in contextul discutiilor privind legea cartelelor prepay, ca nu a fost si nu va fi niciodata ofiter acoperit, si ca ar trebui lasate la o parte teoriile conspiratiei, fiind nevoie de o dezbatere publica privind legislatia.

Premierul Dacian Ciolos a facut aceste afirmatii marti, inaintea participarii la bilantul ANAF, fiind intrebat de jurnalisti in legatura cu declaratiile sale ca anumite cartele prepay ar fi fost folosite in pregatirea unor atentate in UE. "Nu stiu daca (cartelele prepay din Romania-n.r.) au fost folosite in atentatele de la Bruxelles si n-am spus niciodata lucrul asta. Am vazut toate discutiile care au fost interpretari de fapt la ceea ce am spus. Eu am spus si am avut informatia asta de la Serviciul Roman de Informatii, nu-i niciun secret, ca in pregatirea unor atentate au fost folosite si cartele prepay din Romania. N-am spus ca au fost la Bruxelles sau in alta parte pentru ca nu stiu lucrul asta", a explicat Ciolos, potrivit MEDIAFAX.

El a dorit sa sublinieze faptul ca nu are niciun obiectiv ascuns atunci cand a afirmat ca s-au utilizat cartele prepay in pregatirea unor atentate. "Vreau sa fie foarte clar: nu am niciun interes sau n-am avut niciun interes sau n-am avut niciun obiectiv ascuns atunci cand am spus lucrurile astea. Cred ca e important sa ne invatam in societatea romaneasca sa discutam asezat si sa luam decizii in cunostinta de cauza. Nici nu am spus ca trebuie luata o decizie sau alta, am spus ca avem nevoie de o dezbatere in societatea romaneasca cu cartile pe masa pe astfel de lucruri. Nu am spus-o nici pentru ca - cum am vazut unele interpretari - ca sunt acum ofiter acoperit pentru ca am spus de lucrul asta. Nu am fost, nu sunt si nu o sa fiu niciodata. Si nu pentru asta spun niste lucururi, spun pentru ca cred ca trebuie sa ne insanatosim si trebuie sa lasam deoparte pe cat posibil astfel de interpretari, de teoria conspiratiei ca iese un prim ministru sa spuna niste lucruri pentru ca are ceva ascuns sa promoveze", a declarat premierul.

El a mai spus ca este nevoie de o dezbatere publica in acest sens, iar decizia apartine Parlamentului, nu Guvernului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.