Cartele prepay ar trebui scoase de pe piata, daca acestea constituie un risc la nivel european sau national, a declarat presedintele Comisiei de Aparare, senatorul PNL Marius Obreja.

"Daca analiza de risc a acestui instrument, cartela prepay, care este o marfa, arata ca nu poate fi evitat acest risc, eu as opta pentru scoaterea totala de pe piata a acestui produs si infiintarea unui abonament de catre operatorii de telefonie, ca toate celelalte abonamente, in care fiecare posesor vine si prezinta niste documente pentru a face abonamentul pe care il poate plati prepaied sau postpaied", a declarat presedintele Comisie de Aparare, Marius Obreja, pentru MEDIAFAX.

Marius Obreja a mai afirmat ca legea privind cartelele prepay, in forma in care a trecut de Parlament si a fost contestata de CCR, este "frectie la picior de lemn", afirmand ca prin prezentarea unui act de identitate, la cumpararea unei cartele prepay, nu se poate obtine cresterea gradului de siguranta sau identificarea viitorilor infractori.

"In fapt, daca ne-am referi la obligativitatea ca aceste cartele sa fie vandute numai pe baza unui act de identitate, as considera acest lucru o birocratizare a vanzarii unui bun. Dupa cumpararea a zece cartele, de exemplu, cu un buletin de identitate, cetateanul respectiv poate sa le vanda imediat unor terti care nu mai trebuie sa prezinte un act de identitate. Legea este o frectie la picior de lemn", a sustinut liberalul.

El a mai spus ca "daca se considera ca reprezinta un risc la nivel european sau national acest produs trebuie scos de pe piata". "Asa cum se comercializeaza doar in anumite conditii sau nu se comercializeaza deloc un produs pirotehnic sau unul care poate pune in pericol viata cetatenilor, tot astfel, si aceste cartele pot fi scoase de pe piata", a comentat senatorul PNL, relateaza MEDIAFAX.

Citeste si:
Iohannis va tine consultari cu partidele pe tema cartelelor prepay
Iohannis va tine consultari...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.