Presedintele Klaus Iohannis i-a transmis luni un mesaj de condoleante presedintelui Republicii Islamice Pakistan, Mamnoon Hussain, aratand ca este "revoltat" de acest "act de cruzime, soldat cu foarte multe victime, in marea majoritate femei si copii".

"Am aflat cu mahnire de atacul terorist comis in orasul Lahore in timpul celebrarii sarbatorilor pascale catolice. Sunt revoltat de acest act de cruzime, soldat cu foarte multe victime, in marea majoritate femei si copii. Doresc sa va transmit, in aceste momente dificile, compasiunea si solidaritatea poporului roman cu poporul pakistanez si cu familiile victimelor si sa urez insanatosire grabnica celor raniti", se arata in mesajul presedintelui Klaus Iohannis.

De asemenea, seful statului a mai transmis ca Romania condamna cu fermitate astfel de atentate si ramane angajata in lupta internationala impotriva terorismului, scrie MEDIAFAX.

Cel putin 52 de persoane au murit si peste 150 au fost ranite intr-un posibil atac sinucigas comis, duminica, intr-un parc din orasul Lahore, estul Pakistanului, in duminica Pastelui, iar cele mai multe dintre victime sunt femei si copii, informeaza Reuters, citand reprezentanti ai serviciilor de interventie si oficiali din guvern.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.