Candidatul PNL la Primaria Capitalei, Ludovic Orban, a declarat ca se opune ridicarii unei moschei in Bucuresti, una dintre motivatii fiind ca zona in care a fost prevazuta constructia, B-dul Expozitiei, are alta destinatie, respectiv este o zona de evenimente si expozitii.

Ludovic Orban a respins varianta de a sustine sau de a autoriza constructia unei moschei in Bucuresti, in cazul in care va fi ales primar general. "Ca primar general trebuie sa respecti vointa bucurestenilor, iar in toate cercetarile pe care le avem, bucurestenii se opun ridicarii acestei constructii. 75% dintre locuitorii Bucurestiului se opun proiectului", a afirmat prim-vicepresedintele liberal, Ludovic Orban. El a mai spus ca si din punct de vedere urbanistic, amplasamentul este total nepotrivit pentru o zona de expozitii, asa cum este prevazut in PUZ-ul in curs de finalizare. El se opune constructiei si pe motiv ca exista prea putini musulmani in Bucuresti si, astfel, nu s-ar justifica ridicarea unei mega-moschei.

In privinta declaratiei presedintelui Klaus Iohannis facuta in contextul vizitei in Turcia, Ludovic Orban a apreciat drept corect faptul ca presedintele a lasat la latitudinea autoritatilor locale sa decida in privinta constructiei.

Presedintele Romaniei a declarat miercuri ca proiectul constructiei unei moschei in Bucuresti a ajuns in faza solicitarii autorizatiei de constructie. "Dupa cum stiti, chestiunea este de competenta Primariei si se lucreaza la aceste documentatii", a precizat Iohannis.

"A fost oferit un teren in Bucuresti Muftiatului musulmanilor din Romania pentru construirea unei moschei in Bucuresti. Muftiatul se ocupa de obtinerea autorizatiilor necesare. Iar Turcia este gata sa acorde tot sprijinul pe care il poate acorda acestui proiect", a declarat presedintele turc Recep Tayyip Erdogan.

Intrebat daca intentioneaza sa continuie proiectul, avand in vedere opozitia din Romania, Erdogan a spus: "Bineinteles, vocile contra se pot auzi in orice tara. In timpul vizitei pe care am facut-o la Bucuresti, am discutat aceasta chestiune cu domnul presedinte." Totodata, presedintele turc a spus ca proiectul este definitivat si ca moscheea "va fi expresia cea mai frumoasa a dialogului si a solidaritatii dintre cele doua tari".

Citeste si:
Președintele Iohannis, despre majorarea pensiilor cu 11%: „Trebuie...
Președintele Iohannis, despre...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.