Premierul Dacian Ciolos a declarat joi, dupa ce a semnat in cartea de condoleante deschisa la Ambasada Belgiei, ca nu au fost semnalate amenintari teroriste suplimentare la adresa Romaniei.

"E un moment dificil nu doar pentru Belgia si pentru Bruxeles, e un moment dificil pentru Europa, pentru Uniunea Europeana si din punctul meu de vedere e o chemare in plus la solidaritate, pentru ca cu un astfel de flagel cum e terorismul nu poti sa te lupti singur, oricat de puternic ai fi, pentru ca e o modalitate foarte lasa de a actiona, care e contrara valorilor pe care le avem noi in Europa, cu care nu suntem obisnuiti. Cred cu tarie ca doar prin intarirea cooperarii intre noi, intre statele UE, putem sa mentinem in acelasi timp spatiul de libertate pe care il avem in UE, pentru ca acesta este cel mai pus la incercare in momentul de fata", a afirmat Dacian Ciolos.

El a mai spus ca tendinta fiecarui stat membru este de a se replia pentru a se proteja, scrie MEDIAFAX.

"Din informatiile pe care le am, nu exista amenintari suplimentare (la adresa Romaniei - n.r.). Sigur ca autoritatile din Romania sunt in stare de vigilenta si asta nu doar de acum. Insa nu au fost semnalate amenintari suplimentare", a raspuns premierul intrebarii unui jurnalist cu privire la situatia actuala din tara.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.